bemutatkozás

10 éves korom óta fotózom. Egy Pajtás géppel kezdtem, Szmena 8-al folytattam. 16 évesen a benzinkútnál végzett munka eredményeképpen vettem meg a Praktica Nova II B Pl-t, első „komoly” fényképezőgépet A ferencvárosi „Úttörőház”-ban tanultam meg laborálni, később még teljes PVC csöves, keringetős C-41 film hivót építettem a fürdőszobában a képek „tálazása” mellett. Több gimnazista fotópályázat díja után mégis vegyészmérnöknek tanultam. Rövid kitérő után a Főfotó papírlabor vezetője lettem, több százmillió képet dolgoztunk ki német és japán gépeken. Vállalatirányitásból a Közgázon doktoráltam, majd az ausztrál kormány ösztöndíjával Melbourne-ben tanultam menedzsmentet. Az ottani Kodaknál is dolgoztam, majd az ő ajánlásukra is megpályáztam az akkor alakuló Kodak Hungary egyik igazgatói állását. 1998-tól a Kodak ügyvezetője lettem kitűnő csapat élén. A Kodaknál töltött 10 év alatt a cég piacvezető lett minden kategóriában. Olyan csodálatos emberek bizalmát élveztem pl. a mozifilmes üzletágban, mint az Oscar díjas Spielberg operatőre Zsigmond Vilmos, Koltai Lajos, Vagyóczki István és Illés Gyuri bácsi. Számtalan kiváló profi fotós kiállításán voltam jelen (felsorolni hosszú volna) , a World Press Photo egyik fő szponzora a Kodak volt. A legnagyobb élmény a mai napig az amatőrők millióinak öröme, mosolya volt, mikor elkészül egy „frissen sült” még meleg fénykép a szeretteikről, életük fontos pillanatairól.

A Kodak után egy Kodak leánycégnek dolgoztam a Gretag-nak, ahol laborgépeket adtunk el Isztanbultól, Moszkván és Szófián át Varsóig, mint Kelet Európai Értékesítési Igazgató.

2004 óta saját boltokat üzemeltettünk, jelenleg két üzletünk van és egy kép- rendelési szoftver nagykerünk. Az egyik üzlet a békéscsabai Csaba Center-ben, a másik Savoya Park Bevásárló központbant van..

A net segítségével Ön is elérhet minket bárhonnan és mi igyekszünk ugyanolyan személyes szolgáltatást nyújtani, mintha a boltban üdvözölnénk. Készülő webes üzletünkben Kodak filmek, elemek, magyar gyártású, kiváló minőségű fa képkeretek és minőségi távol keleti albumok is elérhetőek lesznek. A szépen keretezett fénykép a szoba dísze, az íróasztal fénypontja, a gyerekszoba kisérője. Az albumba rendezett családi történetek, utazások a könyvespolc sokat forgatott díszei. A hölgyek táskája fotókönyvet vagy zsebalbumot szokott rejteni a barátokkal történő találkozáskor.

Hitvallásom, hogy a fénykép, csakis a valódi fénykép, amely végigkiséri életünket, sőt megőriz minket is utódainknak még nagyon hosszú ideig. Életünk legértékesebb pillanatai gyakorlatilag örökkévalók lesznek, úgy mint Petőfi daguerrotípája, Capa a „Milicista halála”, National Geographic „Afgán lány”-a és az a több billiárd kép, ami az emberiség egyéneinek életét, mint útjelző fények kisérik. A fényképek. A fény képei. Szemünk fényei.

Kép nélkül képtelenség élni!

Dr. Kegyes András