Miért KODAK?

kodak-old

A George.Eastman által alapított Kodak cég (1888) a tömeges fényképezés feltalálója és elterjesztője. Eastman olyan gépet alkotott,- a Kodak Brownie-t-, amelyet az exponálás hangjára emlékeztető, minden nyelven kiejthető „Kodak” fantázianévvel látott el. Hasonlóan a Ford T-modelhez az autózásban, a Kodak fényképezőgépek tömeggyártása tette lehetővé mindenki számára a fényképezést. A képek kidolgozását központilag végezték. Szlogenjük a híres: „You press the button, we do the rest! volt, azaz „Ön nyomja meg a gombot a többit bízza ránk!”.

Egy évszázaddal később, az 1990-es évekre a Kodak a világ TOP 10 márkaneve közé került és 16 milliárd dolláros forgalmával az USA egyik ikonikus cége lett.

Az amatőr-fotózási cikkeken kívül, elemeket, professzionális fotó termékeket, fénymásoló berendezéseket, ipari szkennereket és mikrofilm rendszereket, mozifilmeket, röntgenfilmeket sőt gyógyszereket is gyártott.

A sárga-piros cég a MINŐSÉG szinonímája lett, az évszázados folyamatos fejlesztéseivel, találmányokkal és újításokkal.

A jelmondat ma is érvényes. Ön készítse el élete képeit és mi kíváló és korszerű digitális felvételekre hangolt Kodak papíron – arany vízjeles a valódi- Kodak vegyszerekkel, Kodak szoftverekkel, szakember kollégáinkkal a maximumot hozzuk ki felvételeiből.