KERTÉSZ / KÓPIÁK fotópályázat

A Magyar Nemzeti Múzeum, a 2024. június 23. és szeptember 22. között, „Kópiák” címmel André Kertész fotóművész születésének 130. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő fotókiállításához kapcsolódóan fotópályázatot hirdet.

A pályázatra analóg vagy archaikus fotóeljárással készült fotográfiával lehet jelentkezni, maximum három egyéni képpel vagy egy, maximum öt képből álló sorozattal az alábbi témákban:

  • önarckép
  • tereim
  • folyó

 

A pályázó szabadon értelmezheti a témákat. A témákhoz inspirációnak ajánljuk a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett Kertész / Kópiák című kiállítás megtekintését.

A pályázók életkora: 18-39 év.

A pályaműveket 2024. június 23-tól 2024. augusztus 19. éjfélig lehet benyújtani.

A pályázat két fordulóban kerül elbírálásra. A fotókat előhívás után szkennelt formában nyújthatják be a pályázók, a második fordulóba jutott műveket pedig már eredetiben bírálja el a zsűri. A képek előhívott mérete maximum A3-as.

A zsűri a pályázók fotóit eredetiség, kreativitás, technikai kiválóság és a képek által kiváltott hatás alapján értékeli.

Az analóg munkákat szakmai zsűri bírálja el. Az öt fős zsűri tagjait a szervezők fotográfusok, művészek, múzeumi szakemberek és más szakértők közül kérik fel.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2024. szeptember közepe, a Kertész / Kópiák című kiállítás záróhetében.  A nyertesek névsorát díjátadó ünnepségen hirdetik ki a szervezők, a díjnyertes pályaművek nyilvános kiállításon lesznek megtekinthetőek. Az eredményhirdetés részleteit az MNM Facebook oldalán tesszük közzé 2024. augusztus közepén.